rss
  • Gesztenye leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj

    loading...

    A finomra vágott hagymát a vajon megfuttatom, rádobom a vékony szeletekre vágott répát, és a gesztenyét. Felöntöm a forró levessel, és lefedve addig fõzöm, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel finomra pépesítem, felöntöm a tejszínnel, és sóval, borssal, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítem. Ha kész, 2 evõkanál szarvasgomba ízû olajat keverek hozzá. A tányéron pirított kenyérkockákat szórok rá, és megcsepegtetem az olajjal. Krémes, édeskés, nagyon finom leves.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula.

  • Madridi leves

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

  • Capri saláta

    Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg közepes paradicsom, 2 ágacska
    bazsalikom, olívaolaj, só, bors, tálaláshoz lollo rosso salátalevelek.

  • Máglyarakás

    MáglyarakásFelkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele.

  • Körtesajt

    Hozzávalók: 1 kg körte, 20 dkg cukor.

  • Babos tésztasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg trikolor orsótészta, 20 dkg zöldbab, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg sonka, 3 db fõtt tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk mustár, fél db citrom leve, fél dl olívaolaj, 1 csipet só, 1 kk porcukor, 1 csipet bors.

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

  • Chilis sült kukorica

    Hozzávalók: 4 csõ kukorica, 10 dkg vaj, 1 kis chili paprika, õrölt bors, só.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot.A réteslapot kinyújtom, majd kb 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal majd háromszögalakra hajtom.A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Gesztenyés húsleves

    Gesztenyét ettünk már sülve, valamint püréként is és most itt a lehetõség, hogy megkostóljuk húslevesként is.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Gesztenyés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg zellergumó, ízlés szerint só;

  • Barackos kocka

    Barackos kockaA tojásokat a cukorral, lekvárral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és sütőporral elkevert lisztet. 20*30 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barack darabokkal megszórjuk és 180 fokon megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen végezzünk tűpróbát! Ez a sütemény igazán gyors, egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes finomság! Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olvasztott vaj, 3 dl tej, 35 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 üveg őszibarack befőtt darabokra vágva. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Grillezett fasírt

    Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 2 ek olívaolaj, ízlés szerinti mennyiségben õrölt bors és tabasco.

  • Csipetke készítése

    Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.

loading...