2024.04.26. - Ervin

Borjúmáj

Hozzávalók:

4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat csíkokra vágom, leszórom a keményítõvel, és elkeverem a tojással. Egy vastag falú teflonban olajat forrósítok, és állandó kevergetés mellett körös-körben megsütöm a májat. Ha elég forró a serpenyõ, az egész folyamat nem tart tovább 5 percnél.

Közben rádobom a gyömbért, fokhgymát, a cayenne borsot, és az elõfõzött zöldborsót, az utolsó percben pedig felöntöm a borral, vagy húslevessel, és szójaszósszal, sóval ízesítem. (A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós) Röviden összeforralom, és forrón tálalom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!