rss
  • Csirkés csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

    Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a fõtt tojásokat sajtreszelõn lereszelem és a keményítõvel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem.

    Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre fõzöm. Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Grillezett pulykamelltekercs

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamellfilé, 2 szál póréhagyma, 10 dkg gépsonka, 2 evõkanál olaj.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók:

    1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab;

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Klasszikus zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: 6-8 kifli, 8 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 1 ek. sárgabaracklek­vár, 50 dkg savanykás alma, 5 dkg mazsola, 1 üveg meggybefõtt, 2 csomag vaníliás cukor, íz­lés szerint cukor, porcukor, csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé.

  • Kukoricakrém leves

    Kukoricakrém levesVajon megfuttatjuk a kukoricát (a konzerv kukoricának bele lehet tenni a levét is, ki hogy szereti). Amikor forró (2-3 perc), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózzuk (ez a leveskocka miatt csak óvatosa, nehogy túlsózzuk a levest.) Amikor felforrt, beleöntjük az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újra forrás előtt elzárjuk a gázt alatta (ha teljesen felforraljuk, a tejszín akkor összeesik benne). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is. A tálalt levest egy kis darabolt újhagymával díszíthetjük.

  • Sonkás polenta (Polenta con prosciutto)

    Hozzávalók: 1 ek só, 1,5 l víz, 30 dkg kukoricadara, 2 tojás, 6 ek vágott mandula, bors, szerecsendió, zsír a kikenéskez, 30 dkg nyers sonka, 2 ek vaj, 50 dkg mozzarella, 1 csomó zsálya.

  • Citromos habkrém

    Hozzávalók: 1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1 citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília folyékony édesítõszer.

  • Egyszerû élesztõs kuglóf

    Egy liter lisztet tálba teszünk, oldalt kis mélyedést csinálva belõle, 2 deka langyos tejbe feloldott élesztõbõl kis sukkorral kovászt csinálunk s meleg helyen kelni hagyjuk.

  • Tiramisu

    Hozzávalók: Fél liter erõs kávé, 3 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál fahéj, 30 dkg natúr tejszínes krémsajt (Mascarpone), 1 dl rum vagy konyak, 30-35 db babapiskóta, 2-3 evõkanál kakaópor.

  • Fonott tejes kalács

    Két deci langyos tejben feloldunk 2 deka élesztõt, kis cukorral s 10 deka lisztbõl kovászt csinálunk. Fél kiló liszthez 2-3 tojássárgáját 1 kanál porcukrot, sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a tészta se kemény, se lágy ne legyen s kézzel folyton tépve és dagasztva a tésztát jól kidolgozzuk.

  • Hagymás tarja chilisen

    Hagymás tarja chilisenA fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük 1 órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt

  • Csokis-meggyes muffin

    Hozzávalók: 40 dkg magozott meggy, 40 dkg liszt, 20 dkg barna cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsoki (ha van otthon, lehet többet is beletenni), 6 evõkanál keserû kakaópor, 4 dl tejszín, 2 csomag sütõpor.

  • Csevap

    Hozzávalók: 20-20 dkg darált sertéshús, darált marhahús, 10 dkg darált birkahús, törött bors, só.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Tojásos padlizsános lecsó

    Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 db padlizsán, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-12 db tojás.