2024.05.14. - Bonifác

Csirkés csirke

Hozzávalók:


6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a fõtt tojásokat sajtreszelõn lereszelem és a keményítõvel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem.

Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre fõzöm. Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!