2025.10.30. - Alfonz

Csirkekrémleves

Hozzávalók:

1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta
A vizet a leveskockákkal felforralom, beleszórom a darált diót és a fûszereket. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet összekeverem, behabarom vele a levest. Az apróra vágott petrezselyem felét is beleszórom és pár percig kevergetve fõzöm.

Leveszem a tûzrõl és belekeverem a maradék petrezselymet is. A levestésztát sós vízben megfõzöm és elosztom a csészékben (vagy tányérokban) és rámerem a levest. Megszórom a tetejét durvábbra vágott pirított dióval.