rss
  • Paradicsommal, gombával sült lepényhal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 közepes egész lepényhal, 2 fej hagyma, 1 citrom, 4-5 paradicsom, 4 paprika, 25 dkg apró erdei gomba, zsálya, só, bors, kevés liszt, 4 ek. joghurt.

    A lepényhalakat megmossuk, bõrõs oldalát lekaparjuk és keresztben filézés szerûen bevágjuk. Aztán óvatosan leválasztjuk a húst a gerincrõl, majd széthajtjuk. Citromos, olivás, halfûszeres bedörzsölés szükséges, majd hagyjuk hûtõben állni. Addig karikákra szeleteljük a paprikát, paradicsomot, és a hagymá, felezzük a gombát.

    A halat széthajtjuk, egyenként 2-2 ek joghurtot kenünk bele, megtöltjük a hagyma és paradicsomkarikákkal, megszórjuk zsályával, borssal, visszahajtjuk, kevés lisztet szórunk a bõrére.

    Kis lábosban kevés olajon megpároljuk a felkarikázott paprikát és felezett gombát, sóval, borssal, rozmaringgal fûszerezzük, majd a vajjal kikent, olivás tepsibe rakott hal köré halmozzuk. Elõször fólia alatt, 180 fokon, késõbb a fóliát levéve 200 fokon sütjük készre.

    Paradicsommal, gombával sült lepényhal


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vinaigrette mártás

    Hozzávalók: 80 ml olivaolaj (extraszûz), 2 ek borecet, 1 tk só, 1 késhegynyi feketebors (frissen õrölt).

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Sárgadinnyedzsem 2.

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1-1aralábé, zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors, só.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg mák, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztõ, 3 ek. méz, 1 tojás, 1 ek. cukor, 1 cso­mag vaníliás cukor, kb. 1 liter tej, csipetnyi só.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Csokitorta nutellásan

    Csokitorta nutellásanKenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tortaforma karikát rakjuk úgy össze, hogy az aljába rakjuk bele papírt, és úgy csatoljuk rá az oldalát. Az oldalár is lehet sütőpapírt rakni, így a végén könnyebben kivehető a torta. A vajat folyósra olvasztjuk. A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal.

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.

  • Különleges babos rétes

    Hozzávalók

    4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja

  • Tojásos sóskaleves

    Hozzávalók:

    4 burgonya, 4 db fõtt tojás, 50 dkg friss sóska, 2 húsleveskocka, 2 kis pohár tejföl, 1 evõkanál,, rétesliszt, fehérbors, só

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

  • Csokis mézeskalács

    Hozzávalók:

    - 75 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 15 dkg vaj vagy margarin
    - reszelt citromhéj (1 citrom héja)
    - 3 narancs reszelt héja
    - csipetnyi só
    - 1 cs mézeskalács-fûszerkeverék
    - 30 dkg méz
    - 4 ek víz
    - 1 egész tojás és 1 tojássárgája
    - 1 cs sütõpor

  • Ananászbólé

    Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8-10 mmvékony korongokra, utóbbiakat pedig kb. 15-20 mm-es csíkokra aprítjuk.

  • Tyúkhússal töltött paprika

    Hozzávalók: 1 db (kb.40 dkg) tyúkmell, 10 dkg füstölt szalonna, 8 csõ zöldpaprika, 2 zsemle, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, köretnek: 1 kg burgonya.

  • Tatár saslik

    Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 1 fej reszelt hagyma, 1 evõkanál torma, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ecet, törött bors, só, olaj.