2025.11.06. - Lénárd

Marokkói csirke

Hozzávalók:

2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



A feldarabolt csirkemellet, és a cikkekre szelt hagymákat 1-2 órával a sütés elõtt besózom, és a kiolajozott tajinba fektetem. A felsõ felüket mézzel vékonyan megkenem. A citromok kicsavart levét, a vizet és a bort összekeverem, beleteszem a megtört fokhagymagerezdeket, a mazsolát és az aszalt szilvát. Ráöntöm a csirkékre.

Alufóliával lefedem, hûtõbe teszem, és hagyom, hogy picit átjárja a páclé. A tajine tetejét rátéve, az alatt sütöm, közben gyakran locsolom a saját levével, egyszer félidõben meg is kevergetem. Ha a levét elsülné, pici vízzel pótlom. Mikor puha-omlós a csibénk, erõsebb hõfokon addig sütöm, míg szép piros-ropogós lesz. Zöldséges kuszkusszal tálalom.
Marokkói csirke