rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra szelt gombát, a kisebbeket akár egészben is hagyhatjuk, jól fognak mutatni a tányérban. Sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Hozzákeverjük az aprított petrezselymetés a tárkonyt, felöntjük a húslevessel, és közepes lángon 30 percig fõzzük. Tálalás elõtt keverhetünk bele még egy adag petrezselymet. Tejfölt és gyenge tárkonyecetet kínálunk mellé nem feledkezve meg a pincehideg rizlingrõl sem.

    Tárkonyos-petrezselymes gombaleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Non plus ultra

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet.

  • Libamelle fasaírozva

    A tömött, kövér libának zsíros bõrét lenyúzzuk, A mellcsontról minden hûst leválasztunk, fél kiflit levesben áztatunk. A húst kétszer átdaráljuk a húsvágón, úgyszintén az áztatott, kicsavart kiflit is.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Ausztrál hamburger

    Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.

  • Madártej szelet

    Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.

  • Kolbász variációk disznóvágásra

    Ha a disznóvágásra gondolunk (nem az EU kompatibilis nagyüzemire, hanem az igazi falusira), akkor a kolbász receptje nem hiányozhat egyetlen háziasszony tarsolyából sem. Most megosztunk Önökkel néhány kolbászos receptet.

  • Finom bába kenyér

    Ehhez is ép úgy, mint a kalácshoz kovászt készítünk. 12 deka vajat habosra keverünk, 10 deka cukrot, egyenként 4 tojássárgáját, kis vaníliát, kevés citromhéjat, a megkelt kovászt s még 2 deci langyos tejet, kis sót elkeverve, 42 deka lisztet teszünk hozzá, s 1/4 óráig keverjük.

  • Burgonya gombóc

    8 deka vajat elkeverünk 3 tojás sárgájával s azután hozzá keverünk fél kiló passzírozott burgonyát körülbelül 3 jó nagy kanál lisztet s kevés sót.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Tejes karaj fokhagymás burgonyával

    Hozzávalók: 90 dkg csontos sertéskaraj, 0,5 l tej, 1 fej fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez, 1 kg burgonya, 3 dl tejszín, 20 dkg vaj.

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Hagymás-olajos sárgabab-saláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv (sárga színû) zöldbab, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál almaecet, 1 közepes fej lilahagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csipet cukor, só.

  • Ecetes zöldparadicsom - gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 1 kg zöldparadicsom, 1 kg apró hagyma (gyöngyhagyma, vagy csávázatlan dughagyma), 3 dl 20 %-os ecet, 2 ek só, 5 ek cukor, 2 ek mustármag, 1 ek koriander, 1 szál torma.

  • Friss bodzaszörp

    Hozzávalók:
    10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág
    1 nagy, lédús citrom
    1 kg cukor, esetleg barnacukor
    2-4 l víz ízlés szerint

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...