rss
  • Beach Beauty

  • Share on Tumblr

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

    Hozzávalók:
    4 cl vodka
    2 cl banánlikõr
    4 cl narancslé
    1 cl grenadine
    tonic

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell

    Aszalt szilvával töltött csirkemellNégy darab fél csirkemellet megszórjuk sóval, borssal fűszerezzük kívül belül, majd az előzőleg beáztatott aszalt gyümölccsel megtöltjük. Ez lehet csak szilva, vagy barack, esetleg vegyesen. Két fej hagymát felszeletelünk, olajon megdinszteljük és egy sütő tálba öntjük. Ráhelyezzük a töltött húsokat, ízesítjük, ha kell, felöntjük 2 dl húsleves alappal, fél dl tejszínnel, lefedjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt átpároljuk. A fedőt levéve szép pirosra sütjük. Szeletelve vagy félbevágva burgonya pürével, vagy burgonyasalátával tálaljuk.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Palacsinta tészta

    A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sûrûségû, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyõben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Szardíniás pirítós

    Jó minõségû szardíniakonzervbõl kivesszük a halakat, kiszedjük a gerincüket, az olaját felforrósítjuk, és megsütjük benne a szardíniát.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Sült zöldséges tészta

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Spenótos masnitészta

    Hozzávalók: só, bors, 10 dkg mozarella sajt, 2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg vaj, 1 kg spenót, 40 dkg masnitészta.

  • Ajókával burkolt hal

    Hozzávalók: 4 süllõ, só, 1 kk fehér bors, 16 ajóka gyûrû, 1 tojás, 10 dkg édes morzsa, 2 ek reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 citrom, 5 dkg vaj, 1 kk petrezselyem.

  • Gyömbéres csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke felsõcomb filé
    - 15 dkg vágott zöldbab
    - 3 dkg kenyérszalonna
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 tk méz
    - 1 kk só
    - friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
    - 1/2 tk chilipaprika
    - kevés vaj a sütéshez

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Bodzavirágos kalács

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 ek fruktóz (vagy cukor), 10 dkg vaj, egy csipet só, 1 ek vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja és leve, ¼ kk gyömbérpor, 3 dl kézmeleg tej, 2 dkg élesztõ, 7 tányér bodzavirág.

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.