rss
  • Zöldségkrémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa vagy paszternák, 1 krumpli, 1 mogyoróhagyma vagy 2 zöldhagyma, 1 csésze zöldbab, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 3 evõkanál vaj (margarin), 2 bögre forró víz, 3 csésze tej, só, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál kukoricaliszt

    Vajban közepes hõfokon süssük 5 percig az apróra vágott zöldségeket meg a zöldbabot. Öntsük fel vízzel, sózzuk és lassan pároljuk míg megpuhul. Keverjük össze a kukoricalisztet tejjel, adjuk a fõtt zöldséghez. Folyamatos kevergetéssel fõzzük még néhány percig, szórjuk meg fehér borssal és forrón szervírozzuk.

    Zöldségkrémleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy krumpli, 3 evõkanál vaj vagy margarin, 2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma), 1 evõkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér), 2 sárgarépa apró kockára szeletelve, 1 csésze paradicsom ketchup, késhegynyi fehérbors, 4 bögre meleg víz, 3 evõkanál reszelt sajt.

  • Tanyasi paprikás szalámi

    Hozzávalók: 5 kg kicsontozott sertéslapocka, 0,5 dkg köménymag, 2,5 dkg õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 14 dkg só, 2 dkg csipõs paprika, 2 dkg édes - nemes paprika, 5 g salétromsó, 0,5 dkg porcukor.

  • Savanyúkáposztás fõzelék

    Hozzávalók:

    - fejes káposzta
    - fokhagyma
    - vöröshagyma
    - 1,25 kg fejes káposzta
    - 4 dkg zsír
    - 6 dkg liszt
    - 1 dl tejföl
    - 3 dkg vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - köménymag

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Máglyarakás másképpen

    Hozzávalók: 5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg barnacukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz.

  • Hamis borjú vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)

  • Halászlé

    Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika.

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

  • Rakott túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Áfonyás piskótatorta

    Hozzávalók: 22 dkg piskótapor, 1 tojás (szükség szerint), 12 dkg fekete áfonya.

  • Ricottás spagetti (Veneto)

    25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, Vegeta.

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Ördöghal

    Hozzávalók: 1 kg tõkehal, 1 kávéskanál mustár bors, 1 db zöldpaprika, petrezselyem, oreganos olaj, 1 kanál vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, citromos olaj, só, olaj a sütõedény kikenéséhez.

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Kukoricakrém leves

    Kukoricakrém levesVajon megfuttatjuk a kukoricát (a konzerv kukoricának bele lehet tenni a levét is, ki hogy szereti). Amikor forró (2-3 perc), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózzuk (ez a leveskocka miatt csak óvatosa, nehogy túlsózzuk a levest.) Amikor felforrt, beleöntjük az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újra forrás előtt elzárjuk a gázt alatta (ha teljesen felforraljuk, a tejszín akkor összeesik benne). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is. A tálalt levest egy kis darabolt újhagymával díszíthetjük.

  • Rakott máj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, morzsolt majoránna.