1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só
Alma csatni
Hozzávalók:
1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só
A megmosott almát vágjuk nyolcfelé és metszük ki a magházát. A vajban kissé pirítsuk meg a fûszereket majd szórjuk az almára és fedõ alatt pároljuk. Annyi vízet öntsünk alá, hogy az alma oda ne kapjon. Ha az alma megpuhult keverjük hozzá a cukrot.
Alma csatni
1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só