rss
  • Alma csatni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só

    A megmosott almát vágjuk nyolcfelé és metszük ki a magházát. A vajban kissé pirítsuk meg a fûszereket majd szórjuk az almára és fedõ alatt pároljuk. Annyi vízet öntsünk alá, hogy az alma oda ne kapjon. Ha az alma megpuhult keverjük hozzá a cukrot.

    Alma csatni


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál cukor, (lehetõség szerint) 2 db kivi;

  • Csokisrúd

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg kakaópor
    - 20 dkg porcukor
    - 5 dkg zselés cukor
    - 10 dkg mazsola
    - 15 dkg darált dió
    - 25 dkg háztartási keksz
    - 25 dkg margarin

  • Almáspite

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 35 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 cs sütõpor, csipet só, 2 dl tejföl, 35 dkg cukor, 2 kg alma, almától függõen cukor, fahéj, zsemlemorzsa vagy darált dió.

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Õszibarackos sajtsaláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókat feldaraboljuk kis kockákra, majd leöntjük a majonézzel. A végén apróra vágott snidlinget, ha nincs hagymát keverünk hozzá.

  • Pina colada

    Hozzávalók 1 pohárhoz:

    4 cl fehér rum, 2 cl kókuszlikõr, 1 dl ananászlé, 2 cl tejszín, 4 jégkocka, néhány ananászbefõtt kocka

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Almás krémes

    Hozzávalók: Piskóta lapokhoz (1 sárga- 1 kakaós): 2x4 db tojás, 2x0.12 kg kristálycukor, 2x 0.16 kg liszt, 2x0,025 l olaj, 2x1 cs sütõpor, 2x0.025l tej, 1x0.02 kg kakaópor. Krémhez: 1.0 kg alma, 0.05 kg vaj, 0.08 kg kristálycukor, 1 db resz.citromhéj, 2.5 cs v.puding fõzõs, 1.0 l tej, 0.14 kg kr.cukor, 2 cs van.cukor, 1 cs zselatin, 0.25 kg margarin, 0.5l habmester, 0.15 kg étcsoki, 0.025 l olaj.

  • Sárgadinnyedzsem citrommal

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 40 dkg cukor, kevés víz, citromkarikák, 1 rúd vanília, tartósítószer.

  • Cseresznyés kocka

    Cseresznyés kockaA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban. A tojásokat feltörjük, majd habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót is. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott jól eldolgozott híg masszát a cseresznyére öntjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórhatunk, majd felkockázzuk és már fogyaszthatjuk is. Gyors és könnyen elkészíthető finomság.

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.

  • Málnás sárgarépalé

    Hozzávalók: Személyenként 5 dkg málna, 10 dkg reszelt sárgarépa, 1 dl tej, 1 kiskanál citromlé.

  • Mexikói babos egytál

    Hozzávalók: 25 dkg vörös bab, 3 hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípõs paprika, 1 kaliforniai piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál oregano, kurkuma, chilipor, só.

  • Rizses lecsóval rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj.

  • Kiviturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kivi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 l tej, õrölt fahéj.

  • Hókocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 7 dkg vaj
    - 2 dkg szalalkáli
    - 2 ek cukor
    - 1 tojás

    Krém:

    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor
    - 1 tojás
    - 1/2 l tej
    - 2 cs pudingpor
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Gyümölcsök aszalva

    Az aszalás a legrégibb tartósítási mód. Nem kell hozzá különleges fölszerelés, csak napfény vagy meleg. Az így konzervált zöldség és gyümölcsféle kis helyen elfér, szükség szerint használhatunk belõle, kevésbé romlik, mint a befõtt. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs és a napi fogyasztáson felül még marad is, érdemes akármilyen kis mennyiséget is megaszalni, télen majd jó hasznát vesszük.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.