rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Töltött csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 csirke (kb.1,5 kg), 4 kemény tojás, 2 közepes hagyma, 15 dkg sampinyon gomba, 1 nagy csokor petrezselyem, a csirke mája, 60 dkg vegyes leveszöldség, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 10 dkg búzadara, 1 tojás, 5 dkg szeletelt szalonna (bacon), 1-1 mokkáskanál szárított majoránna és kakukkfû, 1 dl száraz fehérbor

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, zsírzóját kivágjuk, hasüregét fél órára besózzuk. Bõrét a mellén és a comboknál óvatosan fellazítjuk. A kemény tojásokat meghámozzuk, lereszeljük vagy pici kockákra vagdossuk. A hagymákat meghámozzuk, az egyiket finomra vágjuk, a másikat vastag gerezdekre. A gombát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A májat leöblítjük, a hártyákat, inakat eltávolítjuk, a májat elkaparjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk.

    Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a gombát, 5 percig pároljuk, hagyjuk kihûlni. Hozzákeverjük a májat, a kemény tojáskockákat, a búzadarát, a tojást, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. Nem túl szorosan a csirke hasüregébe és a fellazított mellbõr alá töltjük, a nyílásokat sûrû öltésekkel bevarrjuk. A szárnyvégeket hátrahajtjuk, a lábakat vékony zsineggel összekötjük, azaz a madarat „formára igazítjuk”.

    A csirkét mély sütõedénybe tesszük, a mellét betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Mellé dobjuk a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymagerezdeket, megszórjuk a fûszerekkel, kissé megsózzuk, aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütõben, mérsékelt tûzön (180 Celsius-fok, gázsütõ: 2. fokozat) 1 órán át pároljuk. 200 fokra (gázsütõ: 3. fokozat) kapcsolunk, lehántjuk a szalonnát, és levével gyakran meglocsolva további 20-25 percig, pirosra sütjük a csirkét.

    Tálra emeljük, 15 percig pihentetjük, eltávolítjuk a zsinegeket-cérnákat, és csak az asztalnál daraboljuk. A vele párolt zöldséget leszûrjük, külön tálban kínáljuk. Sült hasábburgonya, ecetes savanyúság, savanykás befõtt illik hozzá.

    Töltött csirke


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Sajtos palacsintatorta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 2 dkg vaj, 25 dkg reszelt sajt, 3 tojásfehérje.

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Kínai palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1,2 dl szódavíz, só.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Kalifa-puding

    Hozzávalók: 5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 tk. citromlé, 10 dkg búzadara, 1 tk. Ras el hamad (fahéj és szárított rózsaszirom), 1 pohár habtejszín.

  • Csirkemájas brokkolileves

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g, csirkemáj, 40 g vaj, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, 250 g brokkoli,2 ek. szárnyas esszencia, 60 g eperlevél (tészta), 1 pohár tejföl, 2 ek.balzsamecet, só, õrölt bors, õrölt koriander.

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Receptkönyv Haydn kulináris utazásaival

    Bécs - Joseph Haydn kedvenc receptjeit is tartalmazza az a szakácskönyv, amelyet a közelmúltban mutattak be a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban.

    A kötet szerzõje, Thomas Freudensprung osztrák színész és hobbiszakács 108 korabeli receptet gyûjtött össze, utalva a nagy zeneszerzõ 108 szimfóniájára. Az ORF magyar nyelvû honlapján található beszámoló szerint az olvasók tulajdonképpen egy kulináris idõutazáson vehetnek részt a könyv segítségével.

  • Tofusaláta

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 25 dkg sárgarépa, fél db uborka, 1 csomag újhagyma, 3 db kínaikel-levél, tengeri só vagy szójaszósz, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg tojásmentes tarhonya, 1-2 evõkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém, 1 teáskanál 5 %-os almaecet
    olaj, salátalevelek.

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



  • Joghurttorta

    Hozzávalók:

    A kekszes alaphoz:

    - 15 dkg édes keksz
    - 15 dkg kakaós édes keksz
    - 15 dkg Rama margarin

    A habos-joghurtos töltelékhez:

    - 40 dkg natúr joghurt
    - 10-15 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg áfonya
    - citromlé
    - 2 dl habtejszín
    - 20 g zselatin

  • Grépfrútrizs

    Hozzávalók: 1 csésze hosszúszemû rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Zöldséges rizs

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz

  • Friss kevert saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 1 kg finomra õrölt fõtt burgonya, 1 kg vaj, 4 dkg só, 1 dl tej.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Orthorexia nervosa - Betegesen egészségesek

    Az egészséges táplálkozás is lehet káros? Igen, derül ki osztrák szakemberek kutatásainak eredményeibõl.

    A kutatók egy új - eddig még nem hallott - étkezési rendellenességrõl számoltak be, melynek neve orthorexia nervosa.
    Azokat illetik ezzel az elnevezéssel, akik már betegesen arra törekednek, hogy mindig "helyesen" táplálkozzanak.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...