rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brassói aprópecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon elõbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd.

    Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedõ és sûrûbb kevergetést kíván.)

    Brassói aprópecsenye


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 2 maroknyi lebbencstészta v. kockatészta, kis olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 15 dkg lecsókolbász, csipetketészta (10 dkg liszt, 1 tojás, só)

  • Somogyi kelt fánk

    Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 1-2 l tej, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, 2 kanál cukor, kevés olaj.

  • Marhahusi grenicci módra

    Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Töltött sertésborda

    Hozzávalók :

    80dkg karaj csont nélkül

    õrölt bors
    10dkg gomba
    1 piros húsú paprika
    1 csokor újhagyma
    10dkg brokkoli
    5 evõkanál olaj
    majoranna
    2 db tojás

    A mártáshoz:

    1 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    2dl tejszín
    2 ek liszt
    1 csokor kapor
    fél citrom leve

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 25 dkg tészta
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg feta sajt
    - 1 nagy csokor petrezselyem
    - 1 konzerv tonhal

  • Vegetáriánus nyárs

    Hozzávalók:

    8 gombafej (konzerv), 2 csõ zsenge kukorica, 8 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka, 1 mokkáskanál õrölt borsikafû és õrölt kakukkfû, 2 evõkanál olaj, só

  • Brokkolis csirkemell tekercs

    Hozzávalók:

    3 db filézett csirkemell – szeletelve, 3 nagyobb brokkoli, 50 dkg trappista sajt, 0,5 dl tejszín, 3 db tojás, kevés bors, só

  • Könnyû, tejszínes kucsmagombamártás

    Hozzávalók: 3 dkg szárított kucsmagomba, 1 evõkanál finomra vágott hagyma, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl sherry, 2,5 dl tejszín, só, õrölt fekete bors;

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Görög tepsiben sült krumpli

    8 nagy szem krumpli (1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj, só, 4 db zöldpaprika, 1 db vöröshagyma, 8 db paradicsom, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg reszelt sajt.

  • Kapros-túrós lepény

    Hozzávalók:

    10 dkg vaj, 0, 5 kg liszt, 2 db tojás sárgája, 1, 5 dkg élesztõ, 1 dl tej, só,
    A töltelék: 0, 5 kg túró, 2 db tojás, 5 dkg vaj, 2 ek. tejföl, 3 dkg grízes liszt, só, vagdalt kapor

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 10db narancs, 1db nagy citrom, 1db grépfrút, 1 csomag Quittin cukortakarékos zselésítõ, kb 1kg cukor a narancs édességétõl függõen, 4dl víz.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...