2024.03.19. - József, Bánk

Birkapörkölt

Hozzávalók:

1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst gondosan megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, és a húst feldaraboljuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, a tûzrõl levéve megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az elõkészített húst, és jól átkeverjük. Felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, és ízesítjük sóval, kevés mustárral.

Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg a cseresznyepaprikát, és lassú tûzön készre fõzzük. Fõzés közben az elpárolgott vizet meleg vízzel pótoljuk. Ha szükséges, még utánaízesítjük. Sós vízben fõtt burgonyával, forrón tálaljuk. Megjegyzés: A birkahúst elkészítés elõtt leforrázhatjuk, így csökkenthetjük annak esetleges kellemetlen ízét.
Birkapörkölt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!