1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg a cseresznyepaprikát, és lassú tûzön készre fõzzük. Fõzés közben az elpárolgott vizet meleg vízzel pótoljuk. Ha szükséges, még utánaízesítjük. Sós vízben fõtt burgonyával, forrón tálaljuk. Megjegyzés: A birkahúst elkészítés elõtt leforrázhatjuk, így csökkenthetjük annak esetleges kellemetlen ízét.
