rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Hány percet kell futni egy brassói ledolgozásáért?

  • Share on Tumblr

    Budapest - A bécsi szeletért petrezselymes burgonyával 68 percig kell úszni, ugyanennyit biciklizni, vagy 43 percet élénk tempóban futni - tudható meg egy magyar étterem étlapjáról. Az összes azon szereplõ étel fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát feltüntetik, valamint azt is, hogy mennyit kell sportolni az adag "közömbösítéséért".

    Mindez nem rettenti el azonban a vendégeket. Az étterem, amelynek tulajdonosa Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, meleg és hideg elõételeket, salátákat, szárnyasokat, marha- és sertéshúsételeket, halat, tésztákat és desszerteket egyaránt kínál, a fenti módszerrel.

    Az étlapon feltüntetik azt is, hogy melyek a híres magyar sportolók kedvenc fogásai, amelyek között akad jócskán laktató és könnyû saláta egyaránt.

    A szénhidrátot csupán nyomokban tartalmazó mozzarellagolyók paradicsommal - amely ma az egyik legdivatosabb elõétel - elfogyasztása után 53 percet kellene futni, 83 percet pedig biciklizni, hogy a vendég semlegesítse a fogás kalóriaértékét.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásleves

    TojáslevesA lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze. A félbevágott epreket tegyük az italba és a jégkockák hozzáadása után a poharat, narancs szeletekkel díszítjük.

  • Kapros-joghurtos uborkakrémleves

    Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Részeges csirkemell

    Csirkemelleket ketté vágva ,hirtelen átsütjük forró olajban,de csak éppenhogy.

  • Magyaros burgonyaleves

    Hozzávalók: 45dkg burgonya, 2ek liszt, 3ek. olaj, 5dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fûszerpaprika, kömény, só.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Papirban sült csirke

    Hozzávalók 1 fõre: 1 tisztított közepes csirkecomb ( 150 g), 1 mokkáskanál napraforgóolaj (2g), 1/3 mokkáskanál rozmaring, 1/4 mokkásanál õrölt fehérbors, 1/4 mokkáskanál vasfû, kevés nátriumszegény só.

  • Szilveszteri sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 20 dkg. zsír, 20 dkg. cukor 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás.

  • Cukkinis mártás

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Busa vajban

    Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldségerõ Knorr leveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erõleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfûszerkeverék.

  • Fehérkenyér kenyérsütõgépbõl

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

  • Sörben sült fürjtojás

    Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;

  • Barackleves

    Hozzávalók: 1/5 kg barack, 2 dl édes fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 12 dkg cukor, fél citrom leve,
    1 tojás, 1 dl tejszín.