2025.12.26. - István

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só
A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, és kb. egy óra állás után bõ, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vízzel felengedve, fedõ alatt puhára párolom.

A hagymát karikára vágom, lesózom és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszûrve jénai edénybe teszem, hogy ne hûljön ki.

A krumplit 1,5-2 centis kockára vágom, és zsír, olaj és vaj keverékében megsütöm.
Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával. Mustárt is adok mellé.

Fejessaláta, savanyú uborka, kovászos uborka illik hozzá.
Hagymás rostélyos