2024.04.23. - Béla

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, és kb. egy óra állás után bõ, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vízzel felengedve, fedõ alatt puhára párolom.

A hagymát karikára vágom, lesózom és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszûrve jénai edénybe teszem, hogy ne hûljön ki.

A krumplit 1,5-2 centis kockára vágom, és zsír, olaj és vaj keverékében megsütöm.
Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával. Mustárt is adok mellé.

Fejessaláta, savanyú uborka, kovászos uborka illik hozzá.
Hagymás rostélyos

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!