2024.04.27. - Zita

Hagymásbab

Hozzávalók:

40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felszeljük a húsokat, a vöröshagymát. Beletesszük a serpenyõbe. Pirítjuk mig a vöröshagyma nem lesz üveges. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá.

Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Fõzzük kb 3 percig, majd utána beleszórjuk az összetört foghagymát. Utána kb. 1 dkg lisztet, izlés szerint pirospaprikát keverünk hozzá, és a piros aranyt szintén izlés szerint. Finom lángon addig rotyogtatjuk amíg elfõ a víz.
Hagymásbab
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!