40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pácléhez az ecetet, hat evõkanál olajat, a mustárt, mokkáskanálnyi sót és késhegynyi borsot simára keverünk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és serpenyõben a maradék egy evõkanál olajon megfonnyasztjuk. A májat beleforgatjuk, és kevergetve kb. négy percig sütjük. Utána a májat szûrõlapáttal a salátára szedjük. A páclevet a serpenyõbe, a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, megforrósítjuk, a salátára locsoljuk, és azonnal tálaljuk.