2024.05.14. - Bonifác

Májsaláta

Hozzávalók:

40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, szárazra töröljük, és elõször felszeleteljük, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Borssal meg kakukkfûvel megszórjuk, lefedjük, és a hûtõszekrénybe tesszük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. A paradicsomot megmossuk, és a nagyságától függõen félbe vagy negyedbe szabjuk, a zöld részét kivágjuk. A salátát és a paradicsomot összekeverve tányérokra halmozzuk.

A pácléhez az ecetet, hat evõkanál olajat, a mustárt, mokkáskanálnyi sót és késhegynyi borsot simára keverünk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és serpenyõben a maradék egy evõkanál olajon megfonnyasztjuk. A májat beleforgatjuk, és kevergetve kb. négy percig sütjük. Utána a májat szûrõlapáttal a salátára szedjük. A páclevet a serpenyõbe, a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, megforrósítjuk, a salátára locsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Májsaláta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!