2025.07.06. - Csaba

Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 4 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütõpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) lecsöpögtetett megybefött, 0, 5 csésze (1, 2 dl) apróra vágott fözöcsokoládé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 210 °C-ra elõmelegítjük, a muffintepsi mélyedéseit olvasztott vajjal kikenjük. A lisztet, sót, sütõport, szódabikarbónát és a cukrot egy tálba szitáljuk. A kókuszreszeléket, csokoládét, lecsöpögtette megybeföttet hozzáadjuk és átkeverjük, a közepébe egy mélyedést készítünk. A tejjel elkevert tojást és az olvasztott vajat hozzáadjuk és egy villával az egészet kissé összekeverjük.

A tésztát nem szabad simára keverni, éppen csak a lisztet kell megnedvesíteni, a legjobb, ha a tészta még "csomós". A tésztát a muffintepsi mélyedéseibe elosztjuk és 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményeket egy spatula segítségével még forrón kivesszük a tepsibõl és egy rácson hagyjuk õket kihûlni.
Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!