2024.04.18. - Andrea, Ilma

Húsvéti leves

Hozzávalók:

4 fõtt tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csomó leveszöldség, 20 dkg gomba, só, 1 nagy csokor kapor, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 1 csapott kiskanál pirospaprika, õrölt bors, 1-1 dl tejszin és száraz vörösbor, 1 ek. finomliszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk és megfonnyasztjuk benne a reszelt hagymát. A finomra vágott fokhagymával kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt zöldséget és a gombát, megsózzuk és a finomra aprított kapor felével meghintjük.

Fedõ alatt saját levében puhára pároljuk, ha zsirjára sült, beledobjuk a kockára vágott sonkát és egy percig együtt pirítjuk. A tûzrõl lehuzva a pirospaprikát elkeverjük benne, s felöntjük egy liter vizzel, ha szükséges sózzuk, megborsozzuk és felforraljuk.

Közben a tejszint a liszttel simára keverjük, és a forrásban lévõ levest behabarjuk vele. Ezután beleöntjük a bort, és egy pillanatra ismét felforraljuk. A tojáskockákat levestányérokba osztjuk, és a forró levest rámérjük. Egy kanálka hideg tejföllel meglocsolva még finomabb.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!