rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Avokádókrém

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre:

    3-4 érett avokádó, 1 citrom leve, 3-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, erõspaprika, só, bors

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az avokádókat megmossuk és meghámozzuk (nagy magját eltávolítjuk), utána egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a citrom levét és az apróra vágott hagymát. A fogkhagymát belenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd hozzákeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a fûszerekkel.

    Avokádókrém


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Tejszínes kukoricafőzelék

    Tejszínes kukoricafőzelékA konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.

  • Hagymamártás

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

  • Banánfagyi

    Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Citromos muffin

    Hozzávalók:

    2 citrom reszelt héja, 5 dkg sótlan pisztácia vagy darabolt mandula, 25 dkg liszt, 2 tk sütõpor, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1/8 l tej, 1,5 dl joghurt, a forma kikenéséhez vaj

  • Tejszines csirkeleves

    Tejszines csirkelevesA combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 1 pohár víz, só.

  • Borkrémes tekercs

    Hozzávalók: (8 személyre):

    A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor

  • Sardellás hal

    Süllõt, harcsát, vagy fogast, ha már említett módon megtisztítottunk, harcsát fahamuval, kefével tisztítunk le, besózva 1 órát állni hagyunk s azután sósvízben nem egész puhára fõzünk.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Bográcsos pörkölt (cigányosan)

    A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá õrölt kömény, õrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bõségesen, majd újból hús stb.

  • Tojásos nokedli

    Tojásos nokedliA saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.

  • Barna tárkonyos mártás

    Hozzávalók: 3 dl barna borjú alaplé, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, bors, tárkony.

  • Töksaláta mustárral

    Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...