rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldbableves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 40 dkg zöldbab, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1,2 l húsleves kockából

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk (végeit levágjuk), és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

    A szalonnát megpirítjuk, zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük a levessel, és fedõ alatt, lassú tûzön kb. 25 percig, puhára fõzzük.

    Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Galuskát is szaggathatunk bele.

    Zöldbableves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Gombócos leves

    Hozzávalók:

    - 2 fej vöröshagyma
    - fél kg burgonya
    - 1 ek olaj
    - 1 ek pirospaprika
    - 1 db paprika
    - 1 db paradicsom
    - 1 db leves kocka
    - 1 mk egész fûszerkömény
    - 1 db tojás
    - fél kg liszt
    - 1 ek vaj
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.

  • Rostos õszibarackszörp

    Hozzávalók: 2 kg õszibarackhús, 6 dl víz, 50 dkg cukor.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Kacsamell édes-savanyú mártásban

    Kacsamell édes-savanyú mártásbanA sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kis lángon főzzük, majd hűlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Aszalt paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 10-10 dkg aszalt paradicsom olajban, reszelt parmezán és húsos szalonna, 12 dkg vaj, 18 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztõ, 3 tojás, õrölt bors, só, a formához, vaj és liszt.

  • Gombás uborkasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

  • Vadas marha, krumpligombóccal

    Hozzávalók:

    1 kg marhahús, 5 szál sárgarépa, ¼ zeller, 3 fehérrépa, 2 ek mustár, almaecet, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, só, pár szem fekete bors, 2 babérlevél; Krumpligombóchoz: 1 kg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1 egész tojás, csipet só, 1 diónyi zsír

  • Epres palacsinta

    Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.

  • Maceszgombóc

    Hozzávalók: 1 tojás, l evõkanál vaj, só, bors, 3-4 evõkanál maceszdara.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom;

  • Kagylóleves

    Hozzávalók:

    2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Orjaleves

    A kb. 1 kilónyi megmosott sertéskarajcsontot - amelyen kisebb húsdarabok találhatók - 2 liter vízben feltesszük fõni.

  • Patiszon rántva

    Hozzávalók: 2 db közepes patisszon, ételízesítõ, õrölt feketebors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, napraforgóolaj.

  • Patisszonsaláta

    A meghámozott patisszonokat ujjnyi darabokra vágjuk, üvegbe rakjuk, esetleg néhány zöldparadicsommal, kisebb uborkával együtt.

  • Csuka káposztával

    Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...