2025.07.05. - Emese, Sarolta

Puncs szelet

Hozzávalók:

7 egész tojás, 3 tojás fehérje, 53 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 dl tej, 3 cs. puncs pudingpor, 3 evõkanál vaníliakrémpor( vagy liszt), 2 evõkanál eper vagy málnaízû Benco-por, 1/2 dl rum, 20 dkg ráma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

7 tojásfehérjét, 21 dkg porcukorral gõz felett kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a tojássárgákat, vaníliáscukrot, s az átszitált 3 cs. pudingport. Közepes tûznél sütjük mint a piskótát. ( Célszerû a tepsi aljára zsírpapírt tenni.)

Krém készítése: 20 dkg porcukrot, 20 dkg rámával, fél dl rummal habosra keverünk. 3 dl tejbõl, 3 kanál lisztbõl krémet fõzünk. Kihûlésig keverjük, majd összedolgozzuk a margarinos krémmel.
Egyenletesen rákenjük a kihûlt tésztára és elsimítjuk.

Tetejére rátesszük a 3 tojásfehérjébõl,12 dkg cukorból gõz felett keményre vert habot. Ismételten elsimítjuk, s rászitáljuk a Benco-port, mely különleges ízt ad készítményünknek. ( Célszerû a tetejét száradás elõtt beszeletelni.) Igen mutatós sütemény. ( Ha Benco-port nem tudunk szerezni, akkor csokiöntetet is tehetünk a tetejére.)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!