2024.05.04. - Mónika, Flórián

Malakofftorta

Hozzávalók:

12 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 tasak vaníliacukor, 14 dkg liszt.
a krémhez: 1/4 l tej, 4 tojássárgája, 4 dkg porcukor, 1 tasak vaníliacukor, 1 tasak instant étkezési zselatin, 1 evõkanál rum, 1/4 tejszín.
a díszítéshez: 2 evõkanál rum (a tészta áztatásához), 1/4 tejszín, 3 evõkanál pirított mandula, reszelt csokoládé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg a cukor feloldódik. A vaníliacukrot, a tojássárgákat és a lisztet lazán hozzákeverjük. A sütõt papírral kibéreljük, a masszát beletöltjük és 200 fokon aranysárgára sütjük. A kész tésztából egy 21 cm átmérõjû kört kivágunk, tortaformába tesszük, a maradék tésztát kis kockákra vagdaljuk. A krémhez a tejet a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliacukorral gõz felett habosra keverjük.

Hozzáadjuk a felhasználási javaslat szerint elkészített zselatint és megvárjuk, míg a krém kihûl. Hozzákeverjük a tejszínt és a rumot. A krém 1/4-ével megkenjük a tortalapot, majd rumba áztatott tésztadarabkákat teszünk rá. Erre újra krém kerül, majd újra tésztadarabkák, amíg mindkettõ el nem fogy. Legfelülre krém kerüljön! Tejszínhabbal, csokireszelékkel és pirított mandulával díszítjük.

Ez is malakofftorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!