2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cseresznye leves

Hozzávalók:

50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és õrölt szegfûszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evõkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük.

Egy szûrõ segítségével beleszûrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hûtõfürdõbe tesszük. Amikor már kicsit kihûlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Cseresznye leves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!