2024.04.19. - Emma

Bárányleves

Hozzávalók:

2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst lefejtjük a csontról, majd kockákra, a hagymát a zöldjével együtt apróra vágjuk. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csontokat, és megpirítjuk. Ráöntjük a felforralt húslevest, a citromlé felét, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.

Fedõ alatt 10 percig kislángon fõzzük, majd beletesszük a húskockákat, és még 15 percig fõzzük. Ha szükséges, újrafûszerezzük, végül hozzáadjuk a maradék citromlevet, a mentaleveleket, a kaprot és a koriandert. Melegen, tálkákban tálaljuk.


Bárányleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!