rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Bárányleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A húst lefejtjük a csontról, majd kockákra, a hagymát a zöldjével együtt apróra vágjuk. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csontokat, és megpirítjuk. Ráöntjük a felforralt húslevest, a citromlé felét, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.

    Fedõ alatt 10 percig kislángon fõzzük, majd beletesszük a húskockákat, és még 15 percig fõzzük. Ha szükséges, újrafûszerezzük, végül hozzáadjuk a maradék citromlevet, a mentaleveleket, a kaprot és a koriandert. Melegen, tálkákban tálaljuk.


    Bárányleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.

  • Cseh túrós

    Hozzávalók A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Tejszínes csirkemellfilé

    Hozzávalók: csirkemellfilé, félcsomag spagetti tészta, só, bors, fokhagyma, kevéske olaj, trapista sajt a sûritéshez, salátalevél.0.5 liter fõzõtejszín, oregano.

  • Pizza Firenze

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 20 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, 1 ek vékonyra vágott hagymakarika, 1 ek magozott fekete olajbogyó, só, bors.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg zellergumó, ízlés szerint só;

  • Berlini fánk borsodóval

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Rácsos burgonya

    Hozzávalók: 600 g burgonya, só, olaj a sütéshez;

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Déli babos bárány

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evõkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: fagyasztot gyümölcs (málna, õszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín.

  • Párizsi kosárka

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

  • Vaddisznóhús vörös borral

    Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet, egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, 3 dl vörösbor, céklasaláta;

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Barhesz

    Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint;

  • Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

    Hozzávalók: 30 dkg barna champignon, 3 gyöngyhagyma, 30 dkg vaj, 1 evõkanál darált tönkölybúza, 1 liter zöldségleves, só, reszelt szerecsendió, néhány csepp citrom, 1/8 l tejszín, 1 köteg turbolya, néhány vérfûlevélke. A pirított sajtos kenyérkockához: 2 szelet pirított korpakenyér, 20 dkg vaj, 3 dkg parmezán.

  • Karaj sajtos bundában

    Karaj sajtos bundábanA karajt elkezdjük a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajba forgatjuk, tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a a sajtba paníroztunk, majd ha megtelt a tepsi tejszínnel, ‒ főzőtejszín nem a legjobb, mert nagyon sűrű ‒ belocsoljuk, alufóliával betakarjuk és a sütőbe teszem sülni. Az illatáról érezni lehet mikor sült át, akkor az alufóliát levesszük róla és visszatesszük, hogy szép barnásra süljön rajta a sajt. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...