2024.04.25. - Márk

Kovászos uborka

Hozzávalók:

Uborka, 3 maroknyi só, 1 csomag kapor, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 szelet kenyér.
A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszaban négyfelé hasítom, de nem végig, csak egy centire a vegükig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Behelyezem az üvegbe, (5 literes) közben hozzáadom a kaprot és a fokhagyma gerezdeket is. A tetejére szórom a sót, felöntöm meleg vízzel, és a tetejére teszem a kenyeret. Kis üvegtányért téve az üveg szájára, máris mehet a napra.
Három napig kell, hogy nap süsse, át kell érve lenni minden porcikájának, es ropogósnak kell lennie. A szinén látni, ha megérett. Ekkor a kész uborkákat hideg vizzel leöblitve, az átszúrt lébe újra visszatéve hûtõbe tesszük, hogy másnapra jó hideg legyen.


Kovászos uborka
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!