rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kovászos uborka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Uborka, 3 maroknyi só, 1 csomag kapor, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 szelet kenyér.
    A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszaban négyfelé hasítom, de nem végig, csak egy centire a vegükig.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Behelyezem az üvegbe, (5 literes) közben hozzáadom a kaprot és a fokhagyma gerezdeket is. A tetejére szórom a sót, felöntöm meleg vízzel, és a tetejére teszem a kenyeret. Kis üvegtányért téve az üveg szájára, máris mehet a napra.
    Három napig kell, hogy nap süsse, át kell érve lenni minden porcikájának, es ropogósnak kell lennie. A szinén látni, ha megérett. Ekkor a kész uborkákat hideg vizzel leöblitve, az átszúrt lébe újra visszatéve hûtõbe tesszük, hogy másnapra jó hideg legyen.


    Kovászos uborka


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrótorta variációk!

    A túrótortáknak külön irodalmuk van az angolszász országokban és a német nyelvterületen. Nálunk is egyre népszerûbbek. Ismerkedjünk meg a három alapváltozattal!

  • Hagymás csirke

    2 személyre kb. 1 kiló hagymát megpucolunk és vastag karikákra vágjuk. Felét beletesszük a rómaitálba, erre rakjuk a csirkecombokat, amit fûszerezünk: só bors tárkony.

  • Tengeri nyelv veronai módon

    Hozzávalók: 10 db halszelet, 40 dkg gomba, 10 szép salátalevél, só, bors, 1 tojássárgája, 3 dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dl bercy mártás.

  • Házi mustár - egyedi recept

    Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

  • Aszaltszilvás baconfalatok

    Hozzávalók:

    - 24 szelet bacon
    - 48 szem vörös borban eltett aszalt szilva
    - 48 szem mandula

  • Tepsis karaj vegyes körettel

    Hozzávalók:

    - 8 szelet sertéskaraj
    - 1/2 kg savanyú káposzta
    - 25 dkg bacon
    - 1 szál csípõs, félszáraz kolbász
    - 60 dkg krumpli
    - 2 alma
    - 2 paradicsom-paprika
    - 4 fej hagyma
    - fél dl olaj
    - só

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Vörösboros csirke

    Hozzávalók:

    40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál, paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, kakukkfû, õrölt fehérbors, só

  • Rántott hagymakarikák

    A hagymákat 7-8 mm vastag szeletekre vágom és karikákra szedem.

  • Marhapörkölt

    Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük.

  • Gyümölcsös túrótorta

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

  • Szalonnás brokkolileves

    Hozzávalók:

    - 4 szelet bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 ek liszt
    - 30 dkg burgonya
    - 30 dkg brokkoli
    - 20 dkg kukorica
    - csipetnyi kakukkfû
    - 225 ml tej
    - só, bors

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Gombás palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g liszt, 100 ml tej, 4 tojás, ½ tk. tojásételek fûszerkeveréke, 1 cs. rucola, 250 g gomba, 3 ek. vaj, 1 tk. olajban elkevert provence-i fûszerkeverék, 1 tk. fokhagymakrém, só, 4 ek. tejföl, 2 ek. fehérbor.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók: tészta, paradicsom, paprika, uborka, füstölt tarja, majonéz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...