2020.12.02. - Melinda, Vivien

Almazselé

Hozzávalók:

1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.
bohócdoktor vizit szja 1%


A hullott (vagy romlásnak indult) fõzni való almát megmossuk, a rossz részeket és a csumáját eltávolítjuk.A meghámozott alma levét gyümölcscentrifugával kicsapatjuk, ebbõl fõzzük a zselét.
Az almalevet 50 dkg zselésítõ cukorral felforraljuk. 5 percig fõzzük majd a keletkezett szürke habot leszedjük a tetejérõl. Beleszórjuk a maradék cukrot, újra jól átkeverjük és felfõzzük.
Kb. még 10 percig lobogva forraljuk.

A befõttesüvegeket forró vízzel alaposan átöblítjük.Ha a zselét késõbb ki akarjuk "borítani", széles szájú üvegeket használjunk. Ha már megkötött, csillogó tortadíszként is felhasználhatjuk.

Egyébként a még forró zselét üvegekbe töltjük, a tetõt azonnal rácsavarjuk.
Ha celofánpapírt használunk, azt elõtte kevés alkoholban mártsuk meg, feszítsük az üveg szájára majd a pereménél gumival jó erõsen rögzítsük!


Almazselé

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!