2024.04.24. - György

Tárkonyos pulykaragu-leves

Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst lebõrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott vagy hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthetõ),tejszín habarással besûrítjük. Apróra vágott zöld petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre fõtt.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!