rss
  • Reggelivel a fogyásért!

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rendesen bereggelizve nem csak a munka vagy a tanulás megy jobban, de a fogyás is.
    Amerikai kutatók szerint a fogyókúrázók mindennapjaiban a reggelinek kellene lennie a legfontosabb étkezésnek.

    Hónapokon keresztül figyeltek meg olyan túlsúlyos nõket, akik a napi kalóriabevitel felét a reggelizés közben vették magukhoz, és azt állapították meg, hogy õk jobb eredményeket értek el a fogyásban. Hosszabb távon, a nyolc hónapos kísérlet végére jobban jártak azok, akik több - 58 g - szénhidrátot és 610 kalóriás reggelit ettek, mint azok, akik reggelire csak 290 kalóriánk megfelelõ ételt fogyasztottak el, amibõl csak 7 gramm volt a szénhidrát, viszont kalóriák túlnyomó többséget fehérjébõl és zsírból fedezték. A többet reggelizõk átlagosan a testsúlyuk ötödétõl szabadultak meg, míg a kevesebb kalóriás reggelit evõk csak 5 %-tól. A szénhidrátbevitel teljes lecsökkentése tehát nem jó taktika a hosszabb távra gondolkodó fogyókúrázóknak, így ugyanis lassul az anyagcsere, viszont nõ a veszélyes csemegék utáni sóvárgás, az átmeneti fogyás után pedig könnyen vissza lehet hízni a nehezen leadott kilókat. Aki eleget reggelizik, napközben kevésbé lesz éhes, és nem kezd el ebéd elõtt hizlaló nassolnivaló után kutatni, ráadásul ha élelmi rostokban, gyümölcsökben gazdag reggelit eszik, tovább növeli a fogyás esélyét.

    (BBC)


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Gombás kacsamell

    Hozzávalók:

    - 1 kacsamell
    - 200 g gomba
    - 1 lila hagyma
    - 50 ml whiskey
    - 50 ml balzsam
    - ecet
    - só
    - bors

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.

  • Székely gulyás

    Egy nagyobb lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt, a zsirba egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyünk bele falatokba vágott másfél kiló kövérrel vegyes, friss sertés húst; kevéssé sózzuk meg, fedjük be és pároljuk kevés vizzel töltögetve, fél óráig: akkor tegyünk a hús közé hat tele fakanál savanyú káposztát.

  • Üdítõ gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1,5 dl almalé, 2 dl gyümölcsjoghurt, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi õrölt fahéj, tejszínhab.

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Bojtárleves

    Hozzávalók: 25 dkg sertés apró hús, egy fej hagyma, egy kanál zsír, késhegynyi pirospaprika, egy evõkanál liszt, 2 evõkanál tarhonya, egy deci tejföl, só.

  • Zöldborsófõzelék diétásan

    Hozzávalók:
    olívaolaj,zöldborsó,petrezselyem,só,rizstej,étkezési keményítõ,édesítõszer

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, 4-5 szegfûszeg, 1 babérlevél, só, 2 közepes fej lilahagyma, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kis csokor petrezselyem, 4 evõkanál salátaolaj, bors.

  • Olasz epertorta

    Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.

  • Túrópuffancs

    Hozzávalók: 1/4 kg liszt, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 3 db tojás, fél zacskó sütõpor, 1 zacskó vaníliás cukor, pici só.

  • Mediterrán szalagtésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg fõtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olivaolaj, 1 ek metélõhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.