rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Reggelivel a fogyásért!

  • Share on Tumblr

    Rendesen bereggelizve nem csak a munka vagy a tanulás megy jobban, de a fogyás is.
    Amerikai kutatók szerint a fogyókúrázók mindennapjaiban a reggelinek kellene lennie a legfontosabb étkezésnek.

    Hónapokon keresztül figyeltek meg olyan túlsúlyos nõket, akik a napi kalóriabevitel felét a reggelizés közben vették magukhoz, és azt állapították meg, hogy õk jobb eredményeket értek el a fogyásban. Hosszabb távon, a nyolc hónapos kísérlet végére jobban jártak azok, akik több - 58 g - szénhidrátot és 610 kalóriás reggelit ettek, mint azok, akik reggelire csak 290 kalóriánk megfelelõ ételt fogyasztottak el, amibõl csak 7 gramm volt a szénhidrát, viszont kalóriák túlnyomó többséget fehérjébõl és zsírból fedezték. A többet reggelizõk átlagosan a testsúlyuk ötödétõl szabadultak meg, míg a kevesebb kalóriás reggelit evõk csak 5 %-tól. A szénhidrátbevitel teljes lecsökkentése tehát nem jó taktika a hosszabb távra gondolkodó fogyókúrázóknak, így ugyanis lassul az anyagcsere, viszont nõ a veszélyes csemegék utáni sóvárgás, az átmeneti fogyás után pedig könnyen vissza lehet hízni a nehezen leadott kilókat. Aki eleget reggelizik, napközben kevésbé lesz éhes, és nem kezd el ebéd elõtt hizlaló nassolnivaló után kutatni, ráadásul ha élelmi rostokban, gyümölcsökben gazdag reggelit eszik, tovább növeli a fogyás esélyét.

    (BBC)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Energiasaláta

    Elkészítés:
    Az öntethez valókat tegyük egy edénybe, és hagyjuk ott kb. 15 percig, hogy a fokhagymaolaj kioldódjon. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy nagy tálban. Az öntetben a fokhagymát bökjük villára, és ezzel a 'fokhagymás' villával jól keverjük össze a nyersanyagokat. Távolítsuk el a fokhagymát, öntsük az öntetet a salátára és jól keverjük el.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Szilvakrémleves

    SzilvakrémlevesA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni. Jól behűtve kínáljuk.

  • Búbos hús

    Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott rövid sertéskaraj, kicsi só, 2 csipet feketebors, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, 1 csomó petrus, 1 kis doboz májkrém konzerv, 5 dkg reszelt sajt. (Aki szereti, 1 csapott kiskanál majoranna.)

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Vörösboros eperleves

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

  • Mandulás joghurt leves

    Hozzávalók 3-4 személyre: 8 dl joghurt, 10 dkg darált mandula, 2 gerezd fokhagyma, olaj, fehér bors, só.

  • Veszprémi rucás káposzta

    Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

  • Húsvéti bárány

    Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Sonkával töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy zöldpaprika, 15 dkg fõtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Rakott kel másképpen

    Hozzávalók: 1 szép zsenge kelkáposzta, só, margarin, 30 dkg kockára vágott, fõtt, füstölt hús, 3 evõkanál morzsa, 4 dl tejföl.

  • Cappuccinos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 6 evõkanál víz

    A krémhez:

    - 8 dl tejszín
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mogyorós cappuccino por
    - 1 dl rum vagy rumaroma
    - 1 csomag zselatinfix

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors