2024.03.29. - Auguszta

Görög paradicsomos hal

Elkészítés: A halakat kiolajozott tûzálló tálba vagy tepsibe fektetem egymás mellé, megsózom, megborsozom, ráfacsarom fél citrom levét, majd félreteszem, amíg a szószt elkészítem hozzá.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 4-5 szelet halfilé (ki milyet szeret)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál koriandermag mozsárban megtörve
- 1 konzerv egész paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág friss menta
- fél citrom leve
- olívaolaj
- só
- bors
- kis víz

A szószhoz egy kis olívaolajon megpárolom a karikára vágott vöröshagymát, hozzányomom a fokhagymát, majd a koriandermagot (ha frissen mozsárban széttörjük, sokkal intenzívebb és finomabb ízt kapunk, mintha õröltet használnánk). Kicsit pirítom, és ráöntöm a doboz paradicsomkonzervet. A nagy paradicsomokat szétnyomkodom, hogy kisebb darabok legyenek, de ezt elõre fel is lehet vágni. Hozzáadok egy kis vizet, kb. fél decit, majd a rusztikusra vágott petrezselymet és mentát is. Egy kicsit összerottyantom, nem sokat, csak amíg épp elkezd összeállni, majd azonnal a halakra öntöm, hogy mindenhova jusson, és még egy kis vízzel felöntve - mivel ez egy szaftos étel - lefóliázva beteszem a sütõbe. Kb. 30-40 percig sütöm lassú tûzön, és kész is.


(ilyen is lehet / illusztráció)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!