2025.07.06. - Csaba

Tormás krumpli saláta

Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit fõzzük meg sós vízben. Ha megfõtt (de nem szétfõtt) öntsük le a vizet, és lefedve hagyjuk kihûlni. Így könnyebb hámozni és kevésbé törik. Az öntethez keverjük össze mini kézi habverõvel a tejfölt, citrom levét, a citromhéjat, az olajat és a tormát. Ízesítsük sóval és õrölt borssal, majd adjuk hozzá a bõséges mennyiségû aprított petrezselymet, snidlinget, újhagymát.

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre és keverjük össze óvatosan az öntettel. Az öntetet hígítsuk vízzel, így jobban eloszlik. Ha kedveljük a pikáns ízt, tehetünk bele több citromlevet is. Õrölt borssal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!