2024.04.26. - Ervin

Gyümölcsös habzóborzselé

Hozzávalók: 20 dkg málna, 20 dkg ribizli, 20 dkg eper, 1 dl bodzavirág likõr, 2 evõkanál kristálycukor, fél zacskó zselatin, 4 dl spanyol habzóbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsök szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd hidegre tesszük. A habzóbort behûtjük. A zselatint a zacskón lévõ utasítás szerint elkészítjük, langyosra hûtjük, és habüstbe téve hozzáadjuk a bodzalikõrt.

Vízgõz fölött addig kevergetjük, amíg a zselatin és a likõr szirupos állagú nem lesz. Beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg a kristályszemek elolvadnak benne, majd az edényt levesszük a vízgõzrõl, és félretesszük hûlni. Amikor a likõrös keverék kihûlt, hozzáöntjük a habzóbort, majd az egészet a behûtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövõ gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

Tálalás elõtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így könnyen tálra tudjuk borítani. Tortaszeletekre vágva, tejszínhabbal, vagy nélküle fogyasztva különleges nyári desszert. Másfajta gyümölcsbõl is elkészíthetõ, de ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használhatunk zselatint.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!