Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Vízgõz fölött addig kevergetjük, amíg a zselatin és a likõr szirupos állagú nem lesz. Beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg a kristályszemek elolvadnak benne, majd az edényt levesszük a vízgõzrõl, és félretesszük hûlni. Amikor a likõrös keverék kihûlt, hozzáöntjük a habzóbort, majd az egészet a behûtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövõ gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
Tálalás elõtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így könnyen tálra tudjuk borítani. Tortaszeletekre vágva, tejszínhabbal, vagy nélküle fogyasztva különleges nyári desszert. Másfajta gyümölcsbõl is elkészíthetõ, de ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használhatunk zselatint.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!