rss
  • Ál francia hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Pirítsunk 25 g vajon 4 karikákra vágott hagymát, míg megpuhul és megbarnul (kb. 20 perc). Az utolsó percben szórjunk rá 1 ek lisztet.

    Ezután tegyünk bele 1 tk Dijoni mustárt és öntsük rá a kockából készült 7 dl marhahúslevest és fõzzük 5 percig. Öntsük tányérokba és tálaljuk pirítós szeletekkel, amelyeknek sajtot olvasztunk a tetejére.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rostélyos hagymával

    Szép nagy rostélyos, megveregetünk, besózzuk, kissé belisztezzük s egy tiszta zománcozott vas lábosban forró zsírban hirtelen kisütjük. Két fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk s ha a rostélyos megsült a hagymát is világos barnára sütjük ugyan abban a zsírban.

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Lencseleves kolbásszal

    Hozzávalók: 30-40 dkg lencse, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 zeller szár, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, bors, esetleg zöldségleveskocka, 1-2 pohár tejföl, kb. 1 szál kolbász (esetleg vastag szelet fõtt tarja).

  • Mozaikhús

    Hozzávalók: 10 dkg kelbimbó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg húsos zöldpaprika, 40 darált sertéslapocka, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 0,5 dl tej, 1 ek. ételízesítõ, 1 mokkáskanál törött bors, 1 ek mustár, 1 ek olaj, 1 ek liszt.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Black Prince

    A pohárban jéggel összekeverünk, 1 rész ananászlevet, 1 rész grapefruitlével ...

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Csokoládé golyók

    14 deka hámozott, darált mandulát, 14 deka cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebbõl azután kis dió nagyságú golyókat formálunk.

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Sajtos karfiol

    Nagy fej karfiolt rózsáira bontunk, és egy leveskockával háromnegyedig megfõzzük. Lecsepegtetve, rózsáival felfelé kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba tesszük.

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



  • Gyümölcsös palacsinta-felfújt

    20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.

  • Káposzta savanyítása

    A kis cseréphordóban nagyon lól lehet savanyítani. Következõ az eljárás. A gyalult káposztát rétegezve kell a hordóba rakni. A rétegek közé sót, babérlevelet, köménymagot, szárított egész fûszerpeprikát, a káposzta torzsáját, esetleg birsalmaszeleteket lehet tenni ízlés szerint (én mindegyiket szoktam).

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.