2024.03.29. - Auguszta

Tárkonyos szárnyas raguleves

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gombafej, 2 sárgarépa, negyed cikk zeller, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl fõzõtejszín, tárkony, tárkonyecet, bors, 1 liter víz, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemell bõrét leszedjük, a hártyás részeit eltávolítjuk, kifilézzük, megmossuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a csirkemellkockákat, és megforgatjuk a hagymás olajon, amíg kicsit kifehérednek, majd megpirulnak.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a csirkéhez tesszük. Együtt tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, majd felengedjük vízzel, és tovább fõzzük. Amikor az alapanyagok megpuhultak, besûrítjük a tejszínnel, de már nem fõzzük tovább. Aki kevésnek találja a levesben a tárkony ízét, tárkonyecettel tovább fokozhatja. Levesünket díszítsük citromkarikával vagy friss zöld tárkonylevéllel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!