rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Farsangi fánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az élesztõbõl a cukorral, kevés liszttel és négy evõkanál langyos tejjel kovászt készítünk. A tál közepére - amelyben a fánk készül - tesszük a kovászt, köréje a lisztet. Betakarjuk, és langyos helyre tesszük, amíg megkel. A tojás sárgákat a sóval elkeverjük, és a liszthez öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, valamint a maradék felforralt, kihûtött tejet.

    Addig verjük, amíg hólyagos nem lesz (ilyenkor már elválik a kanáltól), majd betakarva meleg helyen kelni hagyjuk. Végül lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk ki. Ezt követõen letakarjuk, és hagyjuk tovább kelni, majd kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük (elõször fedõ alatt, majd a megfordítás után már fedõ nélkül). A fánkokról az olajat szalvéta segítségével leitatjuk, majd meghintjük vaníliás cukorral, és barackízzel kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Rakott húsos-gombás tészta

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, 25 dkg csõtészta, 30 dkg gomba, 4 közepes hagyma, 3 ek. olaj, 50 dkg darálthús, kb. 300 g. sûrített paradicsom, 2 babérlevél, sajt;

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Szerelmeslevél

    Hozzávalók: (20 db süteményhez) 1,6 kg vajastészta (mélyhûtve is kapható). Töltelékhez: 5 db tojásnak fehérje 20 dkg cukor, 10 dkg finomra õrölt dió, 15 dkg durvára vagdalt dió evõkanál méz, 1 teáskanál õrölt fahéj. Kenéshez, illesztéshez: 5 tojássárgája, 10 dkg cukor,
    1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Bácskai rizses gomba

    Elõször készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fõ, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evõkanál olajon dinszteljük üvegesre.

  • Tejfölös-sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 10 dkg füstölt sajt. 1 tojás, só, bors, vaj.

  • Café - Milk

    Hozzávalók: 1 tojássárgája, 2dkg porcukor és 1 kiskanál Nescafé.

  • Egyszerû gofri

    Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.

  • Töltött padlizsán

    Töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.

  • Húsvéti dióskalács

    Tésztához:

    - 300 g átszitált liszt
    - 20 g élesztõ
    - 60 g cukor
    - 1 tojás
    - 125 ml zsíros tej
    - 50 g puha vaj
    - 1 csipet só

    Töltelékhez:

    - 200 g darált dió
    - 100 g cukor
    - fél narancs leve és reszelt héja
    - kb. 8 ek tej
    - 30 g vaj

    Bevonathoz:

    - 80 g porcukor
    - 3 ek citromlé

  • Spanyol kulinária

    Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt.

    A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek. Ennek a könyvnek az a célja, hogy "étvágyat" csináljon az olvasónak Spanyolország sokféleségéhez, tájainak, kultúrájának és konyhájának számtalan apró összetevõjéhez.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket. Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

  • Ananásztorta

    AnanásztortaAz ananászt apró darabkákra vagdaljuk és a levét jól kinyomkodjuk. Az ananászlében feloldjuk a zselatint. A kefirbe belekeverjük az ananászt, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Ezután hozzáadjuk az ananászlében feloldott zselatint is. Ezt a masszát hagyjuk a hűtőben kicsit dermedni körülbelül fél óra hosszat. Közben felverjük a két pohár tejszínt cukorral és ezt is hozzákeverjük a kefires masszához. A piskótaalapot belehelyezzük a sütőformába, ráöntjük a dermedt krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...