rss
  • Serpenyõs fokhagymás paprikás csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 csirkemell filé, 1 konzerv sûrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen õrölt fekete bors, só, 1 dl olaj.

    A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, a paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat összekeverjük a tasakban lévõ fokhagymás páccal. A csirkemellet megmossuk, tiszta konyharuhával felitatjuk róla a nedvességet, a hártyákat leszedjük, a húst megforgatjuk a fokhagymás pácban, és 30 percig hagyjuk benne pácolódni.

    A húst serpenyõben elõhevített olajban megsütjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pritamin paprikát, és rövid ideig pároljuk. A paradicsompürét elkeverjük az áttört fokhagymával, teszünk bele ízlés szerint sót, borsot, majd a húsra öntjük. Fedõ alatt 20 percig sütjük, miközben a serpenyõt idõnként megrázogatjuk. Zöldsalátával, zsiradékon pirított apró szemû fõtt burgonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Rántott harcsaszelet

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Túrós spenótos lasagne

    Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Szójalabdacsok zöldborsópürében

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 3/4 csésze rizs, 3 db tojás, 1-1 kávéskanál hagyma- és fokhagymakrém, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, kb. fél kg friss zöldborsó, vagy egy csomag mirelit zöldborsó, 1 kávéskanál curry, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Kolbászos tésztaomlett

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

  • Ipoly pulykapecsenye

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell csíkozva, fél fej káposzta csíkokra gyalulva, 1 fej hagyma szeletelve, 2 savanykás alma, 2 dl fõzõtejszín, vagy tejföl, vagy habarás, kakukkfû, bors, só, olaj.

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Mézes diópálinka

    Hozzávalók: 1 l tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz, 1 dkg szegfûszeg, 1 dkg õrölt fahéj.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Ausztrál hamburger

    Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.

  • Rakott túrós karfiol

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor