2025.12.13. - Luca, Otília

Serpenyõs fokhagymás paprikás csirke

Hozzávalók: 3 csirkemell filé, 1 konzerv sûrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen õrölt fekete bors, só, 1 dl olaj.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, a paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat összekeverjük a tasakban lévõ fokhagymás páccal. A csirkemellet megmossuk, tiszta konyharuhával felitatjuk róla a nedvességet, a hártyákat leszedjük, a húst megforgatjuk a fokhagymás pácban, és 30 percig hagyjuk benne pácolódni.

A húst serpenyõben elõhevített olajban megsütjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pritamin paprikát, és rövid ideig pároljuk. A paradicsompürét elkeverjük az áttört fokhagymával, teszünk bele ízlés szerint sót, borsot, majd a húsra öntjük. Fedõ alatt 20 percig sütjük, miközben a serpenyõt idõnként megrázogatjuk. Zöldsalátával, zsiradékon pirított apró szemû fõtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!