2024.04.24. - György

Tejfölös-mustáros krumplisaláta

Hozzávalók: 5-6 adaghoz: 1,5 kg burgonya, 25 dkg bacon, 7,5 dkg mustár, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, 6 dl tejföl, 1 tasak Steak fûszerkeverék, snidling vagy lilahagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockára vágott burgonyát ételízesítõvel ízesített vízben megfõzzük. A kockára vágott bacont pirosra sütjük, hozzáadjuk a mustárt és a finomra vágott petrezselyemzöldet, ráöntjük a tejszínt és 2 dl tejfölt, röviden forraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük a maradék - 4 dl - tejfölt és a Steak fûszerkeveréket. Az egészet összekeverjük a még meleg fõtt krumplival. Ízlés szerint finomra vágott snidlinggel, lilahagymával megszórjuk, hagyjuk kihûlni, majd hûtõben legalább fél órát állni hagyjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!