A tejben felfuttatjuk az élesztõt és összeállítjuk a tésztát. Pihentetjük 15-20 percig, majd kerekre nyújtjuk. A tészta egyik felére kanállal halmokat rakunk a töltelékbõl, ami ízlés szerint lehet túró vagy lekvár, és ráhajtjuk a tészta másik felét, befedjük vele.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kiszabdaljuk és villával lenyomkodjuk a széleit. Azonnal forró olajban sütjük, porcukorral bõven megszórjuk. Túrós töltelék esetén vaníliás porcukorral is szórhatjuk.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 tojás
3 dkg élesztõ
2 dl tej
2 evõkanál cukor
csipet só.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!