rss
  • Sült derelye

  • Share on Tumblr

    A tejben felfuttatjuk az élesztõt és összeállítjuk a tésztát. Pihentetjük 15-20 percig, majd kerekre nyújtjuk. A tészta egyik felére kanállal halmokat rakunk a töltelékbõl, ami ízlés szerint lehet túró vagy lekvár, és ráhajtjuk a tészta másik felét, befedjük vele.

    loading...

    Kiszabdaljuk és villával lenyomkodjuk a széleit. Azonnal forró olajban sütjük, porcukorral bõven megszórjuk. Túrós töltelék esetén vaníliás porcukorral is szórhatjuk.

    Hozzávalók:
    60 dkg liszt
    3 tojás
    3 dkg élesztõ
    2 dl tej
    2 evõkanál cukor
    csipet só.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Májas szósz

    Hozzávalók: 2-3 alma, 2-3 fej vöröshagyma, 1 májkrém konzerv, 1 mokkáskanál olaj, só, õrölt bors.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Húsvéti bárány

    Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Szõlõs máj

    Hozzávalók: 4 egész csirkemáj (szív is lehet vele), 1-1 fürt fehér és piros szõlõ, 1,5 dl vörösbor, vaj, szendvicskenyér, só, bors.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mk törött fekete bors, 1 mk currypor, ízlés szerint só.

  • Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

    Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle, 30 dkg csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-2,5 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 tk. sárga mustármag mozsárban összetörve, só, frissen õrölt bors, 1 ek. felaprított metélõhagyma, reszelt parmezán a tetejére.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

  • Részeges pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 teáskanál só, 5 dkg élesztõ, 1,5 dl tej.

  • Tempura garnélarák

    Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;

loading...