rss
  • Epres kiwis bólé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

    loading...

    Az epret ( a konzerv epret nem mindig szükséges összevágni mivel sok apró szemü van a dobozban, de a levét minden esetben hesználjuk fel) és a kiwit összevágjuk kb. 1 centis darabokra, a cukrokkal ledörzsöljük a limett héját, tálba tesszük, hozzáöntjük az alkotóelemeket, és lefedve egy órán keresztül a hûtõben hagyjuk. Szervírozás elõtt hozzátöltjük a jéghideg pezsgõt.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100 g füstölt húsos szalonna, 250 g nagy szemû öreg tarhonya, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 200 g szegfûgomba, csöves paprika, 15 g fûszerpaprika. Ízlés szerint: Só, õrölt bors.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Gombapogácsa

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Csõben sült mediterrán zöldségek

    Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 db kaliforniai paprika, 1 nagyobb padlizsán, 50 dkg cukkini, 4 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikom, 125 ml paradicsomlé, 125 ml tejszín, 2-3 ek reszelt parmezán, só és bors.

  • Tiramisu cseresznyével

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, 1/2 dl kávélikör, kb. 30 db babapiskóta, 1 kis üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Nõi szeszély

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.

  • Grízes tészta

    Egy nagyobb (lehetõleg teflon) lábosba öntsük bele a búzadarát, kissé sózzuk meg, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk világosbarnára, majd egy fedõt elõkészítve gyorsan öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

  • Mango Madness

    Hozzávalók: 2cl mangószirup, 2cl tejszín, 1dl narancslé.

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szójagranulátum, 2 fej hagyma, 1-1 késhegynyi fokhagymakrém, pirospaprika, 1 1/2 pohár tejföl, két db paradicsom, 1 ek só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Eliszta saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 45 dkg birkahús vagy szajgak antilop húsa (õz húsával helyettesíthetõ), 40 dkg burgonya, 30 dkg uborka, 5 db tojás, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár majonéz, 1 fej vöröshagyma, só és petrezselyem zöldje - ízlés szerint.

  • Csirkemájas-barackos pite

    Hozzávalók: 1 kerek bolti levelestészta, 30-40 dkg csirkemáj, 1 õszibarackkonzerv, 1 közepes fej hagyma, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 tk morzsolt majoranna, 1 ek liszt, 3 ek olaj, reszelt sajt.

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Paradicsomos-zelleres csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 50 dkg paradicsom, 2 nagyobb zellergumó, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring), csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

  • Rakott kelbimbó

    Hozzávalók: 80 dkg kelbimbó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb csirkemell, 5-10 dkg füstölt tarja, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 15 dkg árpagyöngy (gersli), 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 leveskocka, só, bors, borsikafû, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Brandy Blazer

    A brandyben feloldjuk a cukrot, beleteszünk egy-egy kis darab narancs- és citromhéjat, néhány másodpercre meggyújtjuk, s még forrón kínáljuk.

loading...