rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kebab roston

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb v. dagadó, 30 dkg marhahús, 4 garazd fokhagyma, fél fej hagyma, só, bors, borsikafû, késhegynyi szódabikarbóna, olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A ledarált húsokat jól összedolgozzuk a fûszerekkel, majd félórai pihentetés után hosszúkás, lapos pogácsákat formázunk, olajjal kenegetve roston kisütjük. Salátákkal kitûnõ étel!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, olaj vagy zsír, liszt, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, pirospaprika, só
    babérlevél, füstölt sonka vagy kocka.

  • Banán-alma müzli

    Hozzávalók 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evõkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Borsós tál

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 30 dkg mirelit kukorica, 30 dkg zöldbab, 2 paradicsom, 1 zöldségerõleveskocka, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Gránátalmakoktél

    Hozzávalók: 2 cl gin, 1,5 dl tonik, 5 cl kifacsart gránátalmalé, porcukor, jég.

  • Balatoni mustos pecsenye

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 4 dl must, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, l kisebb hagyma, 3 szem feketebors, 8 dkg sertészsír, 3 borókabogyó, 2,5 dkg liszt, só.

  • Joghurtos citromos sütemény

    Hozzávalók:

    10 dkg puha vaj
    16 dkg cukor
    2 tojás
    1/2 vanília rúd
    csipetnyi só
    25 dkg liszt
    2 tk sütõpor
    15 dkg natúr joghurt
    kb. 1 dl citromlé
    5-6 ek porcukor
    a díszítéshez tortadrazsé, szárított citromszeletek

  • Gyümölcsös tészta

    Összetevõk: 40 dkg szélesmetélt, 30 dkg gyümölcs, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 8 dkg méz, 0,5 dl málnaszörp.

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor
    A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagyma, zellerfûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

    Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Újházy tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Burgonyás pogácsa

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 db tojás, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 1 kg tisztított burgonya

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...