2024.04.19. - Emma

Karfiolos-szardellás metélt

Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben kifõzzük. A karfiolt rózsáira szedjük és ételízesítõs vízben roppanósra fõzzük. A szardelláról az olajat leöntjük, a halakat felvágjuk. A felét a forró olajjal elkeverjük, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett karfiolt. Kb. 4 percig közepes lángon pirítjuk. Belekeverjük a tésztát és a maradék szardellát. Borssal meghintjük és az egészet lazán átkeverjük. Önálló fogásként vagy grillezett hallal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!