Hozzávalók: 25 dkg marcipánmassza, 2 cl rum, 8 db aszalt füge, 4 evõkanál narancslekvár, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A marcipánt összegyúrjuk az átszitált porcukorral és a rummal, majd sodrófával óvatosan kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy pohárral 32 kört szúrunk ki belõle. A fügéket négyfelé vágjuk, és minden darabot marcipánba csomagolunk, majd golyót formázunk belõlük, és a széleit jól összenyomkodjuk.
A narancslekvárt kicsit felmelegítjük, hogy sima legyen. Amikor már nem túl meleg, beleforgatjuk a marcipángolyókat. Elõször a lekvárba, majd a kókuszreszelékbe. Sütõpapírra téve, hûvös helyen hagyjuk megszáradni. Ha elkészült és dobozba tesszük az ünnepekig, ne feledjünk a rétegek közé sütõpapírt tenni, mert különben összeragadhatnak a golyók.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!