Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Gombás, tejfölös ponty
Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.
A megtisztított halat lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a megfelelõen elõkészített, megmosott és apróra vágott gombával, a finomra vágott hagymával, petrezselyemmel és borssal, és meg is sózzuk. Kevés vizet öntve alá befedjük egy megvajazott fehér sütõpapírral. Felforraljuk, és készre pároljuk. Ha a ponty megfõtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt és még egyszer felforraljuk. Köretként vajas burgonyát vagy párolt rizst adunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!