rss
  • Parajleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csomag paraj, 1 sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 evõkanál olaj, szerecsendió, kevés só.

    loading...

    A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk, és készrefõzzük. Beleöntjük a tejszínt, és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Anci káposztás tésztája

    Hozzávalók: fél kg száraztészta, 60 dg reszelt édeskáposzta, 1 evõkanál zsír, egy mokkáskanál só, õrölt bors;

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk. Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Sárgadinnye kockák érlelt, füstölt sonkával

    Hozzávalók 1 személyre:

    2-3 gerezd sárgadinnye, 3-4 szelet érlelt sonka (Angelo sonka, angol szalonna, pácolt karaj), pici só, pici bors



  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Lazacos jégsaláta

    Hozzávalók: egy csomag füstölt lazac, egy csomag jégsaláta, egy pohár tejföl vagy tejszín, tormakrém.

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Zöld dinnye ecetben

    Hozzávalók: zöld dinnye, szõlõ- és meggylevél, vasfû, csombor, tormaszeletek, bors, só, ecet, 1 l ecetes léhez 1 késhegynyi szalicil.

  • Almasaláta

    Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg teavaj, 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Színes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vörösbab (konzerv), 10 koktélparadicsom, 4 evõkanál fehérborecet, 2 gerezd fokhagyma,4 evõkanál olívaolaj, néhány levél fejes-, jég- és madársaláta.

  • Szardellás krokett

    Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evõkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.

  • Gyors csokis süti

    Hozzávalók:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 evõkanál cukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 1 tojás
    - 3 evõkanál tej
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 evõkanálnyi csokidarabkák
    - egy csepp vanília aroma

  • Vegyes leves

    Hozzávalók: fél kg karalábé (nem fás!), fél kg fejtett zöldborsó, 3 ek olaj, só, cukor, pirospaprika, jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só), vágott petrezselyemzöld, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt.

  • Croquettes

    Hozzávalók: 3 db nagy tojás, 180 g illatos méz (pl. hársméz), 200 g cukor, 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat, 1/2 teáskanál tiszta mandulaolaj, 1 csipetnyi só, 300 g egész, hámozatlan mandula, 335 g korpás liszt.

  • Házias kakaspörkölt

    Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    - 60 dkg liszt
    - 1 kocka margarin
    - 1 tojássárgája
    - 15 g szalalkáli
    - só
    - 200 g tejföl

    Tetejére:

    - 1 tojásfehérje
    - reszelt sajt

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

loading...