rss
  • Magdolna ragu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

    A füstölt szalonnát kisütjük, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Rátesszük a húst, majd meghintjük kevés liszttel, hozzáadjuk a paprikakrémet. Felöntjük vízzel, annyira, hogy ellepje. Hozzáadjuk a többi fûszert, mustárt, paradicsompürét, majorannát. A végén összefõzzük a tejszínnel, és sózzuk. Köret: rizs vagy házitarhonya.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonyaparfé

    Hozzávalók: fél kg fekete áfonya (fagyasztott), 3 ek porcukor, 1,2 dl tej.

  • Rizsben sült tojás

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

  • Diós-mézes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 7 dkg vaj
    - 2 evõkanál méz
    - 50 dkg finomliszt
    - 10 dkg porcukor
    - 1 evõkanál mézeskalács fûszer
    - 1/2 kávésanál õrölt fahéj
    - 1 dkg szalalkáli
    - 1/2 dl tej
    - 3 db tojás

    A diókrémhez:

    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 5 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg darált dió
    - 25 dkg vaj
    - 1 narancs reszelt héja
    - 3 evõkanál rum

    Valamint:

    - 30 db babapiskóta
    - rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
    - 10 dkg csokoládé
    - 2 evõkanál olaj

  • Paradicsommal töltött lepényhal

    Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.

  • Lazacos avokádó saláta

    Lazacos avokádó salátaAz avokádót alaposan megtisztítjuk majd kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A nektarint alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A rukkolát eloszlatjuk három tányéron. Ráhelyezzük az avokádó és a nektarin szeleteket. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szintén a salátára szedjük. A salátát meglocsoljuk egy lime levével és egy kis olívaolajjal. A tasmán borsot pelyhesre törjük vagy egy mozsárban, vagy egy munkalapon egy széles pengéjű késsel összetörve, majd rászórjuk a salátára.

  • Töltött csirke

    Töltött csirkeA zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük. Ezután a kihűlt töltelékkel az egész csirkét megtöltjük. (Ha marad ki töltelék, azt bele lehet rakni a tepsibe a csirke mellé.) Sütőben közepes fokozaton sütjük. Ízlés szerint burgonya, rizs vagy zöldségkörettel tálaljuk.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

  • Sonkás-zöldséges rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Piramis

    Sertés apróhúsból a szokásos módon vagdalt hús masszát és az átlagosnál egy kicsit keményebb burgonyapürét készítünk.

  • Bundázott õszibarack csokiöntettel

    Hozzávalók: 8-10 szem õszibarack konzerv, a palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, egy csipet só, 5-10 dkg cukor, a töltelékhez: 30 dkg darált dió.

  • Nyársonsült pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell esetleg még 10 dkg sonka, 6 dkg angolszalonna, 2 kisebb hagyma, 1 db savanyú uborka, só, csípõs grillezõ olaj.

  • Olasz tonhalas pizza

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 30 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, só, bors.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.

  • Sült krumplistészta

    Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt, 10-13 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 1 tk. só, 1 mk. porcukor, 1 mk. õrölt bors, 1 mk. currypor, olaj a sütéshez.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Sajtosrizs

    Nagyon ízletes, kissé pikáns, a rizsnek következõ elkészítése. Megmosunk körülbelül 14 deka rizst s beletesszük az idõközben felolvasztott hét deka vajba

  • Sajttal töltött virsli

    Hozzávalók: virsli, sajt, mustár, vékony füstölt sonka szeletek.