rss
  • Ananászos májragu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 4 karika ananász, 1 db narancs, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, csipet morzsolt majoránna, 3 dkg vaj.

    loading...

    A narancsot és az ananászt hámozd meg, kockázd fel. A májat ujjnyi vastagságúra csíkozd fel, elõhevített vajon pirítsd meg. Add hozzá a darabolt narancsot és ananászt. Hintsd meg kevés morzsolt majoránnával, reszelt gyömbérrel. Kevés narancs- vagy ananászlevet aláöntve rövid ideig forrald.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Libamáj ínyenceknek

    Hozzávalók: 40 dkg pecsenye-libamáj, fél liter tej, 10 dkg nagyon finomra darált dióbél vagy tisztított mandula, 2 db egész tojás, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 gerezd fokhagyma, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Esti csokoládé csészében

    A fõzõcsokoládét kis tûzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a felolvadt csokoládéra öntjük.

  • Kolbász variációk disznóvágásra

    Ha a disznóvágásra gondolunk (nem az EU kompatibilis nagyüzemire, hanem az igazi falusira), akkor a kolbász receptje nem hiányozhat egyetlen háziasszony tarsolyából sem. Most megosztunk Önökkel néhány kolbászos receptet.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Palócleves

    PalóclevesA húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Karamellás mandulafánk

    Hozzávalók: 30-35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 14 dkg porcukor, 4 tojássárga, 10 dkg mandula, 2,5 dkg élesztõ, fél dl tej, 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez és kevés liszt a behintéshez.

  • Ráckrumpli

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A meg­tisztított kockákra vágott burgonyát hozzárakjuk, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát belevágjuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, só, l puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utánasózzuk. Végezetül rövid lére forraljuk, és a tejföllel összekeverve tálaljuk.

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

  • Saláta tzacikivel

    Hozzávalók:

    1 nagyobb kígyóuborkam, 1 nagy pohár sûrû tejföl, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál oliva olaj, pár szem olajbogyó, só, õrölt bors

  • Eperdzsem

    A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük. A fõzõedénybe tesszük és rátesszük a cukrot. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számítva 20 percig fõzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére tartósítószert teszünk .Lezárjuk és egy napig száraz dunsztba tesszük.

loading...