rss
  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

    Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérõjû kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velõt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hûtõszekrénybe tesszük.

    A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelõen lehûlt, a kapcsos tortaformát eltávolítjuk, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, ami egyben a szeletet is jelöli. A habrózsák közé nagyon vékonyra vágott zöld citrom karikákat teszünk, majd a torta tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával, és néhány félretett citromfû levéllel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött tojás

    Két-három személyre elég, ha négy tojást keményre fõzünk, megtisztítva kétfelé vágjuk, a sárgáját kiszedjük és szitán áttörjük. Egy fél zsemlyét tejben áztatunk s ezt is áttörjük.

  • Kolbász variációk disznóvágásra

    Ha a disznóvágásra gondolunk (nem az EU kompatibilis nagyüzemire, hanem az igazi falusira), akkor a kolbász receptje nem hiányozhat egyetlen háziasszony tarsolyából sem. Most megosztunk Önökkel néhány kolbászos receptet.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Tojás flip

    Hozzávalók: 8 tojássárgája, 4 narancs, 4 dl tej, 4 kk cukor, késhegynyi õrölt fahéj.

  • Trópusi gyülölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs
    2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Choron mártás

    Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.

  • Rigó Jancsi (Rigójancsi)

    Hozzávalók: 7 egész tojásból készült csokitorta-alap, amit nagyobb tepsiben sütünk meg, hogy csak ujjnyi vastag legyen. Amikor kihûlt, kettévágjuk. Töltelék: 8 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 12 dkg vaniliás cukor, 1 csapott ek zselatin. Bevonat: 30 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból készült fondan vagy 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral fõzött, 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz.

  • Házi készítésű eperfagyi

    Házi készítésű eperfagyi Törjük össze az epret, majd keverjük el 5 dkg cukorral és tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját. Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút.

  • Svájci felvágottsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi (vagy más felvágott), 10 dkg Gouda sajt (trappista, ementáli), 10 dkg ecetes uborka, 1 pohár joghurt, 1 ek ecet, 1/2 kk só, 1/4 kk õrölt bors.

  • Flekken

    Hozzávalók:

    - 8 szelet vastagabb sertéstarja
    - pirospaprika
    - bors
    - majoranna
    - õrölt kömény
    - fokhagyma reszelve vagy fokhagymakrém
    - olaj

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Habos gyümölcsjoghurt

    Hozzávalók:

    1 literes üveg õszibarackbefõtt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 4 evõkanál méz, 1 citrom lereszelt héja