rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyümölcsös gofri

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A gyümölcsöket forró vajon megpároljuk, 5 perc elteltével beleszórjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vodkát. Az egészet felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl és megvárjuk, amíg kihûl. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliahúst és a szétválasztott tojások sárgáját. Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a tejfölt, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

    Addig keverjük, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Félretesszük, és 20 percig pihentetjük, aztán beledolgozzuk a tojásfehérjékbõl keményre vert habot. A tésztát kiolajozott gofri sütõbe adagoljuk, és aranysárgára sütjük. A kész gofrilapokat tányérra tesszük, megtöltjük az erdei gyümölcsökkel, és citromfûvel díszítjük. Aki édesszájú, tejszínhabot is nyomhat a tetejére.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Báránysült zöldbabbal

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g zöldbab, só, 1 cs. csombor, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8-12 szelet bárányborda, bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 1-2 ek. ecetben eltett zöldbors, 1 ek. vaj.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Diétás tökfõzelék

    Hozzávalók:

    50 dkg gyalult tök, 5 dkg hagyma, 1 dl 12%-os tejföl, 1 evõkanál liszt, fél csokor kapor, só, pirospaprika, ecet

  • Saláta mix feta mártásban

    A salátába kerülõ zöldségeket vágja 1 cm-es kockára, a fokhagymát zúzza péppé és sózza meg.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Rántott sertésborda (sertésborda rántva)

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Bazsalikomos paradicsomleves

    Bazsalikomos paradicsomlevesA paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat, majd körülbelül dobókockányi darabokra aprítjuk őket. A sült paprikát is apró darabokra felkockázzuk. (Ezt a hozzávalót a sütőben mi is elkészíthetjük, de készen is meg lehet vásárolni.) A paradicsomkockákat és a paprikakockákat a mézzel és a bazsalikommal mixerbe belerakjuk, majd teljesen simára pürésítjük. Ha kész, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy-két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük a levest.

  • Fetás omlett

    Hozzávalók: 2 deka vaj, 3 tojás, 3 teáskanál tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 deka fekete olajbogyó, 5 deka dió, 15 deka fetasajt, 1 maréknyi mentalevél, só, bors.

  • Diós béles

    Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütõporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír.

  • Ajókával burkolt hal

    Hozzávalók: 4 süllõ, só, 1 kk fehér bors, 16 ajóka gyûrû, 1 tojás, 10 dkg édes morzsa, 2 ek reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 citrom, 5 dkg vaj, 1 kk petrezselyem.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Házi csokis keksz

    Házi csokis kekszMelegítsük elő a sütőt 140-150 Celsius fokosra. A cukrot kavarjuk el a vajjal, a vaníliával, a tojásokkal, majd evőkanalanként adagolva vegyítssük el benne a liszttel elkevert sót, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük az egész masszát simára a vízzel, végül szórjuk a tésztába a csokidarabocskákat is. A kemény tésztából formázzunk egy evőkanál segítségével kerek kekszeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 15 percre. A sütemény akkor készült el, ha sárgásbarna színt kap. Reggelire illetve napközbeni nassolni valónak is kiváló.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, (5 dkg reszelt sajt).

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...