rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Amaretto Sour

  • Share on Tumblr

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szûrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:
    4 cl Amaretto
    3 cl citromlé
    2 cl narancslé
    narancsszelet
    koktélcseresznye

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Gesztenyetorta

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Sügérfilé garnélarák mártásban

    Hozzávalók: 450 g sügérfilé, 1 pohár liszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, 1 1/2 pohár zsemlemorzsa, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 1/2 pohár hal-erõleves, 1/4 pohár sherry, 1/2 kiskanál só, 225 g apró garnélarák, 1 pohár olaj;

  • Besamelmártás (tejmártás)

    Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dl tejet, sót, törött borsot. A vajból és a lisztbõl készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverõvel) keverd simára.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Fekete erdõ kávé

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 1 likõröspohár cseresznyepálinka, jégkocka, cukor.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Színes zöldségek rétegezve

    Hozzávalók: cukkini, patiszon, kaliforniai paprika, paradicsom, gomba, krumpli, bazsalikom, oregánó, ételízesítõ, olaj.

  • Bélszínszeletek örmény módra

    Hozzávalók: 8 szelet bélszín, 8 szelet pirított zsemle, 20 dkg gomba, 3 paradicsom 6 dkg vaj, 1 kanál reszelt hagyma, só, bors, 1 dl olaj, 1 kanál vaj.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Egres dzsem whiskyvel

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

  • Sajtos, paprikás táskák

    Hozzávalók: 1 db vörös hüvelyû paprika, 1 csomag újhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt), 1 csomag konyhakész omlós tészta (40 dkg), 1 db tojás, só, bors.

  • Mákos süti

    Mákos sütiA tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Közben a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 dl vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom levét és lereszelt héját, a margarint, egyenként a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket kikent tepsibe fektetjük. Rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...