rss
  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

    loading...

    A tetejére ízlés szerint: egzotikus gyümölcskonzerv (papaja, mangó, ananász) vagy fagyasztott szeder-málna, de lehet konzervmeggy vagy -barack is és 2 doboz gyümölcskocsonya (például málnaízesítésû).

    Egy kevés vízben keverd csomómentesre a zselatinport, hagyd oldódni egy ideig (kb. 10 perc), majd öntsd bele a tejbe. Kezdd el melegíteni. Amikor forrni kezd, keverd bele a cukrot és a vajat, majd a tûzrõl levéve add a túróhoz. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki folpakkal, majd öntsd bele a zselatinos krémet. Hagyd megdermedni. (Tipp: néhány órára tedd be a mélyhûtõbe.) Dermedés után díszítheted a gyümölcsökkel, és fedd be a gyümölcskocsonyával.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Kapros cukkini

    Hozzávalók: fél kg cukkini, fél csomó kapor, 2 ek vaj, 1 ek cukor, só, õrölt feketebors.

  • Majonézes kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 1 doboz kukorica
    - 30 g majonéz
    - 5 g mustár
    - 60 g tejföl

  • Sólet - zsidó étel

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 1 kg ízlés szerinti füstölt hús, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi libazsír, 3 babérlevél, 1 kanál paprika, só.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Vaníliás rétes

    A nagymamák túrós, meggyes és tökös rétesei után talán ez is ízleni fog a családnak. Sokak szerint érdemes kipróbálni.

  • Bögrés szõlõlepény

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 kg vegyes szõlõ, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl), 1 bögre tejszín, 1 bögre darált dió, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 teáskanál vaj a formához, 2 evõkanál porcukor.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Gombasaláta - csípõsen

    Hozzávalók: egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, vegeta.

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Krumplis rétes

    Hozzávalók:

    1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evõkanál méz, 3 evõkanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Gyors sajttorta

    Gyors sajttortaA darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Nem baj, hogy nem áll össze egyenletes tésztává, sütés közben majd összefog. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele az így kapott morzsás masszát. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának. 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.

  • Kapros krumplileves

    Hozzávalók:

    50 dkg újburgonya; 3 dkg vaj; 5 dkg liszt; 1 dl tejföl; 0,5 dl tejszín; só; fehérbors; balzsam ecet kb.3 evõkanál; 1 csomag friss kapor

  • Pacalpörkölt

    Hozzávalaók: 1 kg elõfõzött pacal, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek paprika, egy kanál zsír, vagy olaj, 1 zöldpaprika, késhegynyi bors, só, zellerlevél.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

loading...